Tips inför badrumsrenovering i Östersund

Att renovera badrummet är ett omfattande och spännande projekt som kommer att göra stor skillnad i ditt hem. Badrumsrenovering är generellt sett inget du utför själv, utan det rekommenderas att anlita en certifierad hantverkare för att få bästa möjliga resultat. Utöver att utföra arbetet professionellt och säkert kan hantverkaren även ge dig viss vägledning vid planering av badrummet samt hjälpa till med beställning av material. I den här artikeln har vi samlat ihop tips och förslag inför din badrumsrenovering i Östersund. För ytterligare information om hur den kan gå till är du välkommen att kontakta oss via formulären här på hemsidan.

Inspiration för din badrumsrenovering i Östersund

Steg ett i dina renoveringsplaner blir att identifiera hur omfattande badrumsrenovering du vill ha. Det kan handla om att bara fräscha upp badrummet och byta badrumsmöbler till att fullständigt förändra layouten. Det kan verka relativt enkelt, men när du väl börjar nysta upp de alternativ och möjligheter som finns kan det handla om ganska omfattande arbeten. Här kan det löna sig att involvera en inredare eller stylist som kan kan hjälpa dig med att optimera det nya badrummets design och layout. Inredarens förslag kan du därefter diskutera med din hantverkare för att även få deras praktiska synpunkter kring utförandet.

Badrumsinredning är till största delen en fråga om personlig stil och smak

Framförallt när det kommer till material och produkter som bland annat kakel, WC, dusch, badkar och förvaring. Fördelen med en renovering är att den ger dig tillfälle att anpassa badrummet med avseende på exempelvis placering av avlopp och belysning eller om du vill installera golvvärme. Ha din budget i bakhuvudet och fundera igenom vilka prioriteringar som ska göras. Vid renoveringsarbeten kan det bli nödvändigt med kompromisser. Du kanske väljer att unna dig en lite mer kostsam dusch eller ett dyrare kakel, men en enklare variant av förvaringsutrymmen.

Framförhållning och praktiska detaljer från Renovera Badrum Östersund

När du väl har en ritning eller plan för ditt nya badrum är det en ganska lång lista med praktiska detaljer som ska stämmas av. Du måste ha klart för dig vad som ska återanvändas innan rivningen sker och vad som ska köpas nytt. 

  • Kan du köpa de nya produkterna själv eller vill du överlåta det till din hantverkare? 
  • Vad ska ske med kasserat material - ska det skänkas bort, säljas eller kastas?
  • Tänk på att ha god framförhållning, det sista du vill är att fatta hastiga beslut som sedan ångras i efterhand
  • Många av de material och föremål som behövs kan även ha ganska lång leveranstid att ta hänsyn till

Planeringen av din badrumsrenovering måste göras i tätt samarbete med de hantverkare som ska utföra den. Inget renoveringsprojekt är det andra likt. Viktigt är att se till att allt material finns på plats i tid när arbetena inleds. En annan sak att kolla upp är de regler och eventuella begränsningar som finns inom bostadsrättsföreningen (eller motsvarande). Som kund bör du dessutom frigöra ett visst utrymme åt hantverkarna intill badrummet där de kan förvara sin utrustning och andra tillhörigheter. Om du ska bygga ett nytt badrum behövs bygglov, men inte för renovering av ett befintligt badrum. Vi kan hjälpa dig med ansökan om bygglov.