Vad kostar ett badrumsbygge i Östersund?

Det renoveringsprojekt som såväl nya som gamla husägare prioriterar högt är en badrumsrenovering. Ett badrum bör vara en oas för välbefinnande. Det är här du ofta både börjar och avslutar din dag. Ett modernt och välfungerande badrum ökar också värdet på din bostad och kommer göra den mer attraktiv vid en eventuell försäljning. När du renoverar ditt badrum krävs inte bara en känsla för stil och design utan även kunniga hantverkare med kompetens inom allt från rörläggning och plattsättning till ventilation och elektricitet. Vi har en gedigen erfarenhet gällande badrumsbygge och allt som behövs för att förverkliga ditt nya badrum.

Vad kostar det att renovera ett badrum?

Att totalrenovera ditt badrum i Östersund är krävande både vad gäller tid och pengar. En renovering brukar pågå i cirka två till sju veckor beroende på storlek och hur mycket som ska göras. Det går inte att sticka under stol med att det är ett komplicerat projekt. Vid en bostadsvärdering är det inte ovanligt att badrummet utgör 10 % av det totala värdet. En renovering kräver ofta både konsultation i planerandet och att experter anlitas. Kostnaden brukar beräknas efter ett kvadratmeterpris och varierar mycket beroende på bland annat vilka material du väljer. Priset kan dock reduceras genom ROT-avdrag som du kan göra på arbetskostnaden.

För att få till det perfekta badrummet finns det mycket att ha i åtanke

 • Mäta, budgetera och planera tillkommer den grundläggande frågan om hur badrummet används 
 • Det kanske rent av ska bli ett privat spa 
 • Badrumsrenoveringen börjar alltid med rivning och avfallshantering, även det måste du budgetera för
 • När rivningen är gjord börjar återuppbyggnaden där vi sätter upp nya gipsskivor och fuktspärrar, vilket är ett krav när du ska sätta upp kakel och klinker eller våtrumstapet 
 • Under renoveringens gång behövs rörläggare, plattsättare och elektriker
 • Det krävs snickare för snickararbete 
 • Tänk på att priserna varierar från stad till stad och beror på omfattningen av renoveringen

Kontakta oss för att renovera badrum Östersund

Det är svårt att ge en exakt summa på en totalrenovering av badrum eftersom slutpriset påverkas av en mängd olika faktorer. Inte minst på vad du valt för material. Exempelvis kommer kakel och klinker bli dyrare än våtrumsmatta och våtrumstapet, men det ger också en exklusivare och modernare känsla. Det beror även på vad som döljer sig bakom de väggar och golv som rivs. Sverige har specifika regler som måste uppfyllas gällande badrum och det krävs behörighet för att utföra arbetet för att försäkringar ska täcka om något händer i framtiden. Om du gjort något själv och det kanske blir framtida fuktskador får du inte ut något på försäkringen.


En badrumsrenovering är ett spännande projekt från början till slut och innebär ofta en stor förändring i hemmet

 1. Att renovera badrummet står vanligtvis högt upp på många husägares önskelist
 2. Kontakta gärna oss via kontaktformuläret här på hemsidan redan i planeringsstadiet för bästa resultat 
 3. Vi hjälper dig med allt från att göra en budget till att ge råd om materialval och utförande som du har råd med
 4. Du kommer alltid att få ett kostnadsförslag på bygget inom din budget. Utifrån det kanske du behöver göra kompromisser eller avstå från vissa önskemål som kanske inte täcks av de finansiella medel som du har till förfogande för din renovering